Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility
top of page

הנמכרים ביותר

בואו נעשה לחם ללא שמרים ומוכן תוך שעה אחת בלבד

עודכן: 10 בדצמ׳ 2023

כמה פעמים שאלו אותי האם ניתן לאפות לחם ללא שמרים? אז התשובה שלי היא ברור שאפשר ואפילו הלחם יוצא ממש טעים.


אז קורה שנגמר לנו הלחם בבית ואנחנו רוצים לאפות לחם אבל אין לנו זמן להתחיל להתפיח להמתין להתפיח שוב להמתין עוד וכו, אנחנו רוצים לאפות לחם כאן ועכשיו ולפעמים אנחנו רגישים לשמרים (יש גם כאלה) אז הפתרון הוא לאפות לחם ללא שמרים ואתם לא תאמינו כמה זה קל כל עוד אנחנו אופים לפי התנאים הפשוטים הבאים.

  1. לחמם תנור מראש (לפני שאנחנו מתחילים לערבב)

  2. לאחר שהבצק מוכן להכניס ישר לתנור ולא לחכות יותר מידי


ולמה התנאים האלה אתם שואלים? אז ככה, מה שגורם לבצק לתפוח זה הסודה לשתיה, אנחנו מוסיפים לבצק חומץ שזה מה שגורם להפעיל את הסודה לשתייה ולהתפיח את הבצק, במידה ונחכה יותר מידי הפעולה הכימית של הסודה לשתיה והחומץ פשוט לא יעבדו.

מה צריך:

  • 400 גרם קמח לבן (3.5 כוסות מידה)

  • 100 גרם קמח כוסמין מלא או קמח מלא (כוס מידה פחות כף)

  • כפית מלח

  • 2 כפיות סודה לשתייה

  • 200 מ"ל מים (במידה וחסר ניתן להוסיף עוד 50 מ"ל)

  • 3 כפות חומץ

  • 3 כפות דגנים (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור במצב טורבו ל 200 מעלות

  2. לערבב את כל החומרים היבשים (קמחים, מלח, סודה לשתייה ודגנים)

  3. להוסיף את המים והחומץ ולערבב

  4. ללוש כמה דקות, במידה וחסר מים ניתן להוסיף מעט

  5. לעצב לצורת כדור ולאפות כ40 דקות

  6. לקרר ובתאבון

4 Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
Guest
May 05, 2024
Rated 4 out of 5 stars.

היי רביב ,אפיתי בדיוק לפי ההוראות והלחם היה בעל טעם מריר. מדוע לדעתך?

Like
דויד
Feb 09
Replying to

מתכון גרוע, לחם מר , מאיפה הבאת את המתכון הזה??

Like

avivaisraeli0
Jan 14, 2024

היי רביב אפשר להכין את הלחם רק עם קמח רגיל? תודה!

Like
רביב שגיב
רביב שגיב
Jan 14, 2024
Replying to

כן ניתן בלי בעיה

Like

הנמכרים ביותר

bottom of page