בורקס פילו גבינה בסגנון יווני
- רביב שגיב
- 11 בפבר׳ 2021
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 14 במאי 2023
היוונים אוהבים מאוד בצק פילו והם מכינים ממנו הרבה מאפים מלוחים ומתוקים.
הבורקס שנראה כמו פרח מקסים, טעים ופריך מאוד והכי חשוב קל מאוד להכנה (כמו שהיוונים אוהבים)
זמן הכנה : 10 דקות
זמן אפייה: כ20 דקות
קושי: קל מאוד
מצרכים
בצק פילו
300 גרם גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
200 גרם גבינת פטה
כוס גבינה צהובה מגורדת
שמן לשימון הדפים
לקישוט:
ביצה
שומשום
הוראות הכנה
לחמם תנור ל180 מעלות במצב טורבו
לערבב את כל הגבינות יחד.
לפתוח דף של בצק פילו, למרוח בשמן
לשים על הדף כף גדושה של תערובת הגבינה ולסגור לצורת פרח (ראו סרטון)
להניח את הבורקסים על נייר אפייה, למרוח בביצה ולפזר מעט שומשום.
לאפות כ 20 דקות עד שהבורקסים זהובים.
Comentários