בואו נעשה בצק שמרים לעוגות שמרים (פרווה)
- רביב שגיב
- 9 בינו׳ 2024
- זמן קריאה 1 דקות
זה אחד הבצקים הטעימים שיש אפילו שהוא פרווה וההכנה ממש פשוטה וקלה (כמו שאני אוהב)
בצק שמרים פרווה לעוגות שמרים
הבצק הזה הוא בסיס מעולה לעוגות שמרים, הן מתוקות והן מלוחות. הוא רך, אוורירי ועסיסי, והוא יכול לקבל מגוון מילויים טעימים.
רכיבים
500 גרם קמח
10 גרם שמרים יבשים
100 גרם סוכר חום
קורט מלח
כף משפר אפייה
80 גרם שמן
2 ביצים
180 גרם מים
הוראות הכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים את המים, השמן, הביצה והווניל ומערבלים במהירות נמוכה עד לקבלת בצק אחיד.
מעבירים את הבצק לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים להתפחה במשך כשעה.
לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשלושה חלקים.
מרדדים כל חלק לעלה דק וממלאים לפי הטעם.
מגלגלים את העלה לרולדה ומניחים בתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מניחים לעוגה להתפחה נוספת למשך כ-30 דקות.
מחממים תנור ל-170 מעלות ואופים את העוגה במשך כ-30 דקות, או עד שהיא מזהיבה.
טיפים להצלחה
חשוב לתת לבצק להתפחה מספקת כדי שיהיה רך ואוורירי.
מילוי לעוגות שמרים
Comentarios